HPGB - Honourable Prudent and Generous

 
Solid Navigator

Solid Navigator

HPGB, Bâloise-Vie Luxembourg stellen in exclusiviteit hun nieuw intern collectief fonds voor, Solid Navigator, dat beheerd wordt door het internationaal gereputeerde beheershuis GAM Investments met vestigingen in Zürich en Londen.

WAAROM SAMENWERKEN MET BALOISE-VIE LUXEMBOURG?

Focus op het vrije verkeer van diensten (VVD) voor aan fondsen gekoppeldelevensverzekeringsproducten.De Baloise-groep biedt in het Groothertogdom Luxemburg sinds 1890 verzekeringsdiensten aan en is duurzaam verankerd in de economische en maatschappelijke structuur van het land. Na invoering van de derde Richtlijn Levensverzekeringen die een kader vormt voor het vrije verkeer van diensten (VVD), heeft Bâloise Vie Luxembourg zich sinds 1996 binnen de Europese Unie gericht op levensverzekeringsoplossingen op maat.
Dankzij zijn financiële deskundigheid en zijn beheersing van instrumenten voor vermogensbeheer en nalatenschapsplanning biedt Bâloise Vie
Luxembourg innovatieve oplossingen op maat, gericht op veeleisende beleggers die ernaar streven om het beheer, het behoud en de overdracht van hun vermogen integraal aan te pakken. De ontwikkeling van stabiele en op vertrouwen gebaseerde relaties is geworteld in de waarden transparantie, respect en eerlijkheid.

WAAROM GAM INVESTMENTS?

Sinds zijn oprichting in 1983 is GAM actief als een onafhankelijke actieve beheerder die sterke resultaten nastreeft op lange termijn. GAM investeert in een ruim assortiment van activa, met name aandelen, obligaties en andere beleggingsvormen.GAM is lid van de GAM Holding Group die 128,8 miljard Euro1onder beheer heeft en meer dan 900 personeelsleden telt in 14 landen. Sinds 35 jaar hebben we met veel succes aan actief beheer gedaan met een benadering gebaseerd op originele ideeën, beslissingsvrijheid en beleggen op basis van oprechte overtuiging.

GAM ziet activa-allocatie niet als een éénmalige taak. In tegendeel, het beoordeelt de activa die klanten aanhouden
continu en past waar nodig de verhouding tussen die activa aan. Zo kan het hen laten profiteren van korte-termijnmogelijkheden met het oog op het behalen van hun langetermijn- objectieven.

Bij GAM investeert niet rechtstreeks in aandelen, obligaties en ander beleggingsproducten. In plaats daarvan zoekt het wereldwijd de beste beheerders en bouwt het portefeuilles op basis van hun fondsen.
Deze aanpak laat hen toe om beroep te doen op de expertise van personen met bewezen beleggingstalent en directe kennis van specifieke markten. Daardoor kunnen ze snel inspelen op ontwikkelingen en de beste kansen uitzoeken om vermogen te laten groeien.

WAAROM SOLID NAVIGATOR?

HPGB is continu op zoek naar talent in de wereld van de fondsenbeheerders en doet dat wereldwijd. GAM trok de aandacht van HPGB bij één van zijn verkenningsmissie's in Londen. De wereldwijde blik van GAM Investments en de goede trackrecord van de verschillende modelportefeuilles haalden HPGB over de streep. Met Solid Navigator brengt HPGB een medium risk/balanced product naar de Belgische markt dat alle kwaliteiten van de modelportfolio's van GAM investments in zich  verzamelt.

Solid Navigator is samengesteld uit 25% Gam Star Defensive, 25% Gam Star Cautious, 25% Gam Star Balanced en 25% Gam Star Growth.

Resultaten uit het verleden zijn geen betrouwbare indicator voor resultaten in de toekomst. De waarde van een belegging kan zowel stijgen als dalen.

Het beheer van Solid Navigator wordt verzorgd door Charles Hepworth onder toezicht van Larry Hatheway. 

 

Charles heeft 27 jaar ervaring in de sector. Voor hij bij GAM begon in mei 2012 beheerde hij portefeuilles bij Quilter en Albert E. Sharp waar hij gespecialiseerd was in beheer voor private klanten. Hij begon zijn carrière bij SG Warburg en is een chartered financial analyst (CFA).

 

 

Download files

PDF Returns Solid Navigator Download
PDF Infografiek Bâloise Download
PDF GAM brochure: Onze oplossingen Download
PDF Solid Navigator allocation Download